Naše výroba


Vlastní sad, vlastní ovoce.

Princip mojí manufaktury je postaven na zpracování vlastního ovoce z vlastního sadu.
Nemám sice certifikát BIO, ale hospodařím ekologicky. K ošetření stromů a keřů tedy nepoužívám žádné chemické postřiky, hýčkám si tu všechny ty hnízdící :)
Sad navíc leží v chráněném území v Podkrkonoší.
Sklízím jen plně vyzrálé ovoce, které tak obsahuje velké množství přírodního cukru. Nemusím proto mnoho doslazovat a džemy nesou označení "Extra méně sladké".

Na zahuštění používám přírodní citrusový pektin, který zachová chuť ovoce.

Povidla vařím jako moje babička - pomalu a dlouho, třeba i dva dny. Nepřidávám do nich žádný cukr, takže jsou vhodné i pro diabetiky. Švestky se snažím sklízet, když to počasí dovolí, až po prvním mrazíku se „scvrklými prdelkami“, potom totiž mají v sobě nejvíce cukru.

Moje velká láska, anglické historické růže, jsou nejenom na okrasu, ale z jejich velmi voňavých okvětních lístků se dá vyrobit sirup a želé. To je velmi žádané, i když já se stále roky nemůžu při výrobě ztotožnit s touto konzistencí.

Citrusové plody sklízím a dovážím od známých ze sadu na Sicílii, znám tedy místo původu a vím, že nejsou chemicky ošetřené.

Kvalitu můžu docílit jen ručním zpracováním. Proto, když vím, co jsem natrhala, nakrájela, oloupala nebo vypeckovala, uvařila a naplnila do sklenic, ráda pošlu k Vám - s čistým svědomím, že vše je opravdu tak, jak má být.

Když to shrnu, je to hodně práce, která mně ale naplňuje.
Když se mi dostává pozitivní zpětné vazby od  Vás, zákazníků, dává mi to jako celek smysl.
Když by mi někdo před deseti lety tvrdil, že marmelády se mi stanou vášní, nevěřila bych.

 

 

Doporučujeme

  • Pasírovaný červený angrešt s troškou skořice.

    135.00
    Online only
    na skladě
  • Cibule s grilovanými červenými paprikami a chilli.

    135.00
    Online only
    na skladě
  • Sirup vyrobený z květů anglické historické růže Mme Isaac Pereire.

    95.00
    Online only
    na skladě